Tekniksprång från vatten till laser

Invigningen av fiberlaser Mazak Optiplex 3015 III 8kW ägde rum vid Bågenfelt & Hellströms öppna hus den 11 april 2019.  Invigningen av fiberlaser Mazak Optiplex 3015 III 8kW ägde rum vid Bågenfelt & Hellströms öppna hus den 11 april 2019.

När det var dags för Göteborgsbaserade Ingeniörsfirman Bågenfelt & Hellström AB att byta ut en av sina två vattenskärmaskiner satsade de på helt ny teknik. Genom att ersätta den gamla vattenskärmaskinen med en Mazak Optiplex 3015 III fiberlaser ligger de nu i den tekniska framkanten och kan optimera tillverkningen. 

-Det här är en maskin att växa med, konstaterar Kristian Wejrum som är vd och delägare.

Investeringen är en del i företagets utveckling och vidgar också kundkretsen eftersom många efterfrågar laserskuret.

-Nu kör vi all tunnplåt i fiberlasern och man märker tydligt att det är en helt annan produktionstakt. Hastigheten är nog den största fördelen, säger Gustav Pettersson som tidigare arbetade vid vattenskäraren och numera är laseroperatör.

Att det blev just en fiberlaser från Mazak är kanske ingen skräll. I Bågenfelt & Hellströms verkstad står redan 12 Mazak. Företaget har tre svarvar, två femaxliga fräsmaskiner och sju treaxliga av fabrikatet.

Bågenfelt & Hellström är ett verkstadsföretag med 40 anställda. De erbjuder legotillverkning inom skärande bearbetning, men har även egen tillverkning av produkter. Däribland specialmaskiner och serveringsenheter för robot. Produkter som även används för automatisering av den egna tillverkningen.

Fiberlaser Mazak Optiplex 3015 III 8kW levererades av Ravema och installerades och driftsattes i början av året. Maskinen invigdes vid ett öppet hus 11 april 2019.

Gudrun Lindfors-Rönnblom E-mail:
Publicerad 2019-04-17 12:16:58

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden

Verkstadstidningen 07 2019 Begagnatmarknad 07 2019