Protolabs lanserar anodiseringstjänst

Protolabs lanserar en anodiseringstjänst vid tillverkning i aluminium. Därmed kan företaget erbjuda en komplett tillverkningsprocess om kunderna behöver en slittålig yta på sina on-demand-tillverkade aluminiumdetaljer. Hela tillverkningsprocessen från första design fram till slutlig del som förseglats med korrosionsbeständig yta går nu att få under samma tak.

Tjänsten är tillgänglig för detaljer som tillverkats i Aluminium 6082 och 7075. Protolabs erbjuder två anodiseringsvarianter. En hårdanodisering för delar som ska skyddas mot svåra förhållanden (ISI 10074) och en för finare finish (ISO 7599).

Protolabs är en digital tillverkare av anpassade prototyper och tillverkningsdelar i småserier. Metoderna är 3D-printing, cnc-bearbetning och formsprutning. Tillverkningen sker on-demand och kunder som designers och utvecklare får snabb leverans – på bara några dagar. Hittills har kunderna behövt se sig om efter ännu en leverantör efter tillverkningsprocessen, om detaljerna krävt anodisering. Det är inte alltid helt enkelt att hitta snabbt eller när det gäller små volymer.

Anodisering innebär att ytan appliceras med en tunn beläggning som bildar ett skyddande oxidlager. Beläggningen fungerar både som en barriär mot korrosion och ger ökad slittålighet. Anodisering ger också en finish på ytan som sedan kan färgas.

Gudrun Lindfors-Rönnblom E-mail:
Publicerad 2019-03-20 13:30:50

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden

Verkstadstidningen 06 2019 Begagnatmarknad 06 2019