Cranab storshoppade automatiserade verktygsskåp

– Med Matrix lagersystem kan vi säkra tillgången på verktygen samtidigt som kostnaderna för verktygslagret kan minskas, säger Torkel Olofsson, produktionstekniker på Cranab i Vindeln.  Foto: Kristoffer Sjögren – Med Matrix lagersystem kan vi säkra tillgången på verktygen samtidigt som kostnaderna för verktygslagret kan minskas, säger Torkel Olofsson, produktionstekniker på Cranab i Vindeln. Foto: Kristoffer Sjögren

Cranab har investerat i sju automatiserade verktygsskåp av modell Matrix DLS från Iscar. Verktygsskåpen levererades i februari och när nu installerade i Cranabs båda fabriker i Vindeln.

Investeringen beräknas vara i hamn om två år, kanske till och med tidigare. En automatiserad verktygshantering är effektivare och innebär lägre kostnader tack vare ett mindre verktygslager, tidsbesparingar på verktygsadministration samt att maskinerna står stilla i mindre omfattning. Framförallt är tillgången på verktyg säkrad.

Innan Cranab bestämde sig för Matrix var de på studiebesök hos Alimak Hek i Skellefteå och som har erfarenhet av Iscars automatiserade verktygslager sedan länge.

Cranab tillverkar kranar och gripar för skotare och lastbilar. De har 158 anställda och omsatte 270 miljoner 2018.

Gudrun Lindfors-Rönnblom E-mail:
Publicerad 2019-03-20 13:31:53

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden

Verkstadstidningen 06 2019 Begagnatmarknad 06 2019