Standardlösningar storsäljare för växande InLead

Verkstadsdelen är på plats i de nya lokalerna i Anderstorp. Foto: InLead Verkstadsdelen är på plats i de nya lokalerna i Anderstorp. Foto: InLead

Automationsföretaget InLead Automation AB har växt ur sina lokaler och nu går flytten av verksamheten från Gislaved till närliggande Anderstorp. Företaget har växt i både personalstyrka och omsättning med cirka 20 procent varje år sedan starten. Det är framförallt de standardiserade automationslösningarna som varit en stor försäljningsframgång.

-Den sista tiden har vi nästan bara sålt standardlösningar, säger Tommy Strand som är vd och försäljningschef på InLead. Det är våra produkter InLine, InPallet, InFeeder och InVeyor som kunderna vill ha. 

InLead Automation säljer automationslösningar till svensk industri och erbjuder standardlösningar såväl som speciallösningar anpassade för framförallt maskinbetjäning till skärande bearbetningsmaskiner.

-Det var jag och tre kollegor som grundade företaget 2013. Vi har jobbat med automation praktiskt taget sedan vi gick ut skolan och hade alla lång erfarenhet inom verkstadsindustri och plasttillverkning. Det har gått över förväntan i alla år och vi tror att efterfrågan på automation kommer fortsätta växa.

-Nyckeln till vår framgång är att vi startade InLead i helt i rätt tid. Efter några år med lågkonjunktur runt 2008-2009 hade det vänt och de tillverkande företagen hade framtidstro och var redo att investera. Våra kunder är främst legotillverkare i alla storlekar. Allt från ”Nisses Mekaniska” till de största svenska företagen, säger Tommy Strand.

Standardlösningarna InLine, InPallet, InFeeder och InVeyor är kostnadseffektiva sätt att automatisera tillverkningsprocessen något som kunderna efterfrågar alltmer. De är anpassade för robotar från de stora fabrikaten som Fanuc, ABB, Kuka och Motoman. InLead har under hela resan haft ett nära samarbete med maskinleverantörerna i Sverige vilket har varit till stor hjälp.

-Framtiden ser ljus ut. Jag tror att 2019 kan bli ett riktigt bra år. Vi har planer på att anställa tre nya medarbetare under året, avslutar Tommy Strand.

Gudrun Lindfors-Rönnblom E-mail:
Publicerad 2019-02-06 13:00:00

Relaterade artiklar

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden

Verkstadstidningen 07 2019 Begagnatmarknad 07 2019