DMG Mori presenterade ny flerop på öppet hus

 Foto: Per Sjögren Foto: Per Sjögren

Mellan den 22-26 januari genomför DMG Mori sitt årliga öppna hus i Pfronten i Bayern. Tusentals kunder från hela världen kommer till detta event. Dotterbolaget DMG Mori Sweden arrangerar i vanlig ordning gruppresor till Pfronten, i år flygs 148 svenska kunder ned till Bayern i två grupper.

Utöver det organiserar DMG Mori Sweden även gruppresor för bland annat baltiska, norska och finska kunder. Sammanlagt reser cirka 350 DMG Mori-kunder till Pfronten med DMG Mori Sweden.

–Så här många har aldrig rest med oss, säger Elin Bernhardsson, teamleader säljsupport på DMG Mori Sweden.

Verkstadstidningen var på plats i Pfronten och deltog på den tekniska presskonferensen som hölls av Christian Thönes, styrelseordförande för DMG Mori och Dr. Masahiko Mori, koncernchef för DMG Mori.

De pratade bland annat om digitaliseringen och addititiv tillverkning, två områden där DMG Mori ligger långt framme. Masahiko Mori förtydligade:

–Framtiden är inte enbart digitalisering och smarta fabriker, automation är också mycket viktigt. Allt fler företag förbereder sig för automation som kommer mer och mer i framtiden.

På maskinsidan finns det mycket att titta på i Pfronten. 70 maskiner demonstreras, varav två har världspremiär. En av dem är DMP 70 som är en snabb och kompakt fleroperationsmaskin med 23 verktygsplatser. Maskinen upptar en golvyta på endast 4,2 kvadratmeter.

Mer om DMG Moris öppna hus kan du läsa om i nummer 1-2 (utkommer 15 februari) och i nummer 3 (utkommer 15 mars).

 

Per Sjögren E-mail:
Publicerad 2019-01-24 12:22:13

Relaterade artiklar

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden

Verkstadstidningen 07 2019 Begagnatmarknad 07 2019