Grönt ljus för Elmias nya utställningshall

Skiss över hur en eventuell loungemiljö kan se ut efter utbyggnaden. Skiss över hur en eventuell loungemiljö kan se ut efter utbyggnaden.

Den 22 november fick Elmia klartecken från kommunfullmäktige i Jönköping att utveckla anläggningen. Nästa höst kan de första spadtagen tas. Den nya 10 000 kvm stora utställningshallen ska förhoppningsvis stå klar till Elmias 60-årsfirande år 2021.

Planerna på ny utställningshall har funnits en längre tid, men det var först förra torsdagen som Jönköpings kommunfullmäktige fattade beslutet. Projektet innebär en omfattande fastighetsutveckling av Elmias anläggning och kommer ske i etapper. Utöver den nya utställningshallen ingår även att rusta upp befintliga ytor, totalt till en kostnad av närmare en halv miljard kronor.

Beslutet från kommunfullmäktige är av stor betydelse för Elmia som nu får möjlighet att utveckla de stora mässorna och kan öka antalet utställare. Med en smartare fastighet ökar flexibiliteten. Det är ofta framförallt effektivitet och logistik kring mässorna som efterfrågas av utställare. Men inte bara Elmia gynnas av beslutet. Även kommunen och hela regionens attraktionskraft ökar.

Gudrun Lindfors-Rönnblom E-mail:
Publicerad 2018-11-28 13:32:42

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden

Omslag VT 5 19 omslag gulingen 5 2019