Innovation Race för svensk legotillverkning i framtiden

Olle Hansson, innovationsledare Innovation Plant tillsammans med Mikael Heilmann innovationskonsult och Linda Fransson vd för Gnosjö automatsvarvning. Olle Hansson, innovationsledare Innovation Plant tillsammans med Mikael Heilmann innovationskonsult och Linda Fransson vd för Gnosjö automatsvarvning.

Idag klockan 16.00 presenteras de idéer som processats fram under programpunkten Innovation Race på Elmia Subcontractor. Det är 24 specialister som under 32 timmar jobbat med frågor om vad svensk legotillverkning behöver göra för att stå sig stark och konkurrenskraftig i framtiden.

Linda Fransson är vd på Gnosjö Automatsvarvning. Hon har bistått deltagarna i Innovation Race med att söka svar på sina frågor.

– Frågorna har handlat om allt från hur man kan spåra enskilda svarvade precisionsdetaljer till vad entreprenörer har störst behov av för att gå från uppfinning i byrålådan till innovativ produkt för marknaden, säger Linda Fransson i ett pressmeddelande.

Legotillverkaren Gnosjö Automatsvarvning lanserade under våren 2018 ett treårigt projekt som ska jobba med innovationsfrågor och driva dessa framåt. Projektet innebär ett helhetstänk med allt från intern precessutveckling, extern kundutveckling samt online-plattformen Brave New Business som lyfter modiga och nyskapande lösningar.

De deltagande specialisterna i Innovation Race kommer från olika branscher och är allt från industridesigners, ingenjörer, grafiker, kommunikatörer, digitala utvecklare och hållbarhetsexperter för att få med alla aspekter på innovationer.

Olle Hansson från Innovation Plant leder Innovation Race:

-Det ska bli mycket intressant att se vad grupperna presenterar. Som processledare under racet har jag hört en del. Därför hoppas jag på embryon till koncept för produkter, metoder och tjänster som inte funnits tidigare och som kommer ta svensk industri framåt, säger Olle Hansson.

Idag, onsdag, klockan 16.00 presenteras idéerna i Monter D06:13.

Gudrun Lindfors-Rönnblom E-mail:
Publicerad 2018-11-14 13:04:00

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden