Rotage ser ingen nedgång

Glada miner hos Rotage på Elmia Subcontractor. F v Mathias Larsson, vd och delägare, Niklas Augustsson, teknisk innesäljare, Ingemar Ronger, delägare och Bo Hansson, marknadschef och delägare. Foto: Per Sjögren Glada miner hos Rotage på Elmia Subcontractor. F v Mathias Larsson, vd och delägare, Niklas Augustsson, teknisk innesäljare, Ingemar Ronger, delägare och Bo Hansson, marknadschef och delägare. Foto: Per Sjögren

Underleverantörsmässan Elmia Subcontractor är inne på sin andra dag. En av utställarna är Rotage i Kvänum, en legotillverkare inom plåtbearbetning. Företaget har hur mycket som helst att göra och de taktar mot en omsättning på 150 miljoner kronor för 2018, att jämföras med 139 miljoner för 2017. Företagsledningen ser en fortsatt god konjunktur framför sig.

–Vi ser ingen nedgång. Det blir mycket positivt under 2019 också, säger Bo Hansson, marknadschef på Rotage.

Vd Mathias Larsson skjuter in:

–Det stora problemet är att hitta kvalificerad arbetskraft. 

Den svårigheten delar Rotage med många andra svenska underleverantörer.

Rotage har moderna maskiner och en stor del av produktionen utförs automatiserat. Den senaste  investeringen är en Toolcell från LVD. I den kantpressen utförs verktygsväxlingen automatiskt.

–Den installerades för fem veckor sedan och vi är mycket nöjda med den, säger Mathias Larsson.

Besökare som går in i Rotage monter på mässan kan se företagets produktion med virtual reality. VR-tekniken är ett bra sätt för att beskriva hur produktion utförs på Rotage.

Per Sjögren E-mail:
Publicerad 2018-11-14 13:05:00

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden