Skannern kan fånga in och mäta 600 000 punkter per sekund

Hexagons nya laserskanner, HP-L-10.10, är den enda laserskannern som omvandlar en koordinatmätmaskin till ett optiskt multisensorsystem. Skannern ihop med Hexagons mjukvara PC-DMIS gör en mätmaskin förberedd för alla typer av mätningar.

I en koordinatmätmaskin utrustad med denna laserskanner uppnås mycket hög hastighet och noggrannhet samt flexibilitet för att effektivisera mätningen av komplexa ytor och arbetsstycken.

Enligt Hexagon är HP-L-10.10 den noggrannaste skannern på marknaden för koordinatmätmaskiner. Med ett formfel vid probning på 8 my är noggrannheten med en HP-L-10.10 nära resultat som operatörer kan uppnå med taktila probningslösningar och skannern mäter nästan alla ytor på en bråkdel av tiden.

Hexagons laserskanner kan fånga in och mäta 600 000 punkter per sekund, vilket ger oöverträffad hastighet och datamängd, även vid mätning av svåra ytor som reflekterande eller glansiga.

Det var under Elmia Verktygsmaskiner i maj som Hexagon Metrology Nordic demonstrerade HP-L-10.10, skannern var placerad i koordinatmätmaskinen Global S.

Global S klarar omfattande inläsning av punktmolnsdata med hög densitet, samt 3D-digitalisering av friformsytor med alternativ som HP-L-laserscannern.

Punktmoln är ett stort antal punkter som i en ritning av ett tredimensionellt föremål åskådliggör dess yttre form. Genom att tillämpa ett punktmoln kan man kalkylera om element, cirklar och plan samt jämföra punkterna från den skannade konturen med den nominella formen. Att kalkylera om innebär att tid sparas, och tid är pengar.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-08-11 12:51:12

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden