Bra orderingång för Universal Robots

I mitten ses Kim Povlsen, vd för Universal Robots. Foto: Universal Robots I mitten ses Kim Povlsen, vd för Universal Robots. Foto: Universal Robots

Universal Robots, som tillverkar kollaborativa robotar (cobotar), har rapporterat en omsättning på 83 miljoner USD för kvartal två i år.

–Intäkterna för andra kvartalet har ökat med åtta procent jämfört med samma period förra året, men i lokal dansk valuta har företaget sett en tillväxt på 22 procent för Q2, säger Kim Povlsen, vd för Universal Robots.

Han tillägger att Universal Robots, mätt på det senare sättet, har en tillväxt på 30 procent under de två första kvartalen 2022 jämfört med första halvåret 2021.

På Universal Robots lyfter de fram en särskilt stark tillväxt i den globala efterfrågan på svetsning som nyckeln till framgången under första halvåret. Företaget har också ökat sina intäkter från OEM-företag.

–Våra cobotar utgör grunden för några riktigt spännande nya produkter, säger Kim Povlsen. Vi ser utvecklingen av nya OEM-partnerskap inom vårt ekosystem som en stor möjlighet för både innovation och tillväxt i framtiden.

OEM står för Original Equipment Manufacture.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-08-11 12:50:18

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden