Ett lyckat event för Stenbergs

Peter Eldegård, marknadskoordinator på Stenbergs, ses framför den vertikala svarven Okuma V760EX som har en svarvdiameter på 760 mm och en svarvlängd 770 mm. Svarven som visades på mässan Elmia Verktygsmaskiner i maj har sålts och levererats till kund.

Stenbergs säljer en hel del vertikalsvarvar. Maskintypen är bra när man bearbetar lite tyngre ämnen, då är det en fördel att ladda vertikalt i stället för att spänna upp ett tungt ämne i horisontalt läge, framför allt om det handlar om robotladdning.

Okuma V760EX är mycket enkel att automatisera, det sker genom en dörr på sidan av maskinen. Det finns en fördel med att ha roboten placerad på sidan jämfört med framför svarven. Om operatören skulle behöva utföra arbetsuppgifter inne i maskinen, eller för att rigga, ställer hen roboten i vänteläge och kommer enkelt in till maskinen för att utföra uppgifterna.

Elmia Verktygsmaskiner genomfördes i maj på Elmia i Jönköping. Stenbergs ställde ut på mässgatan som är den stora utställarytan mellan huvudentrén och B-hallen.

–Vi vill göra någonting nytt och resultatet blev lyckat, säger Peter Eldegård.

Alla mässbesökare som var på väg till B-hallen passerade Stenbergs och många stannade till hos dem.

–Vi kunde fokusera på lite mjukare värden och Stenbergs Akademin, säger Peter Eldegård.

Stenbergs Akademin är en utbildningsplattform som innefattar många delar som att kartlägga kunskapsnivån vid ett företag och deras utbildningsbehov. Stenbergs Akademien utför även valideringar som grönt certifikat i cnc-teknik.

Många verkstadsföretag letar med ljus och lykta efter kvalificerad arbetskraft som till exempel cnc-operatörer. Med sin utbildningsplattform tänker Stenbergs dra sitt strå till stacken när det gäller att råda bot på de svårigheter som svenska verkstäder har när det gäller att hitta kompetent arbetskraft.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-07-07 07:39:49

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden