Maskinkomponenter i Piteå är nöjda med Edströms Maskin

Lagun har sedan 1954 byggt maskiner till verkstadsindustrin.  Lagun har sedan 1954 byggt maskiner till verkstadsindustrin.

I slutet av maj levererade Edströms Maskin bäddfräsen Lagun CM-8 till Maskinkomponenter i Piteå AB. Trots att fräsen bara funnits i företagets produktion några veckor så märks redan en tydligt positiv effekt.

–Fräsen ger mer jobb till våra övriga maskiner, vilket gör att vi kan anställa fler och utöka vår personalstyrka. Så denna affär ger tydliga ringar på vattnet för hela företaget, säger Mårten Sjöstedt, vd för Maskinkomponenter.

Tidigare hade Maskinkomponenter tvingats tacka nej till en del förfrågningar och potentiella kunder. Med investeringen i Lagunfräsen har företaget möjlighet att ta sig an betydligt fler uppdrag.

Affären påbörjades 2020 då en säljare från Edströms Maskin besökte Maskinkomponenter. De hade sedan tidigare köpt en kapsåg från Edströms, så kontakten var etablerad. Intrycket var mycket gott, så pass att affären slutfördes under slutet av 2021.

Maskinkomponenter var noggranna med önskemål och vad de ville få ut av affären. Önskemål som Edströms försökt tillmötesgå på bästa tänkbara sätt. Mårten Sjöstedt kände direkt förtroende för Edströms eftersom de visste vad de pratade om.

–De är lätta att få kontakt med och det är aldrig några problem att ringa eller mejla om olika frågor. Vi är verkligen jättenöjda, både med bäddfräsen och Edströms. När det blir dags för fler maskinaffärer så ligger Edströms oerhört bra till, säger han.

Maskinkomponenter jobbar med bearbetning av större detaljer och producerar delar till andra maskinbyggare. Deras kunder är främst lokala aktörer inom pappersbruk, stålverk och gruvor, som Ursviken i Skellefteå och Texor i Lycksele.

–Vi har även kunder i andra delar av landet och hoppas kunna växa där. Det var till stor del därför vi gjorde denna investering hos Edströms, som för övrigt är vår största investering någonsin. Med en bäddfräs i produktionen kommer vi kunna ta fler och större jobb. För oss innebär det både större volymer och minskade produktionstider, säger Mårten Sjöstedt.

Maskinkomponenter har sedan starten 2014 vuxit i en bra takt och nu när de också har Lagunfräsen på verkstaden satsar de på att utvecklas ytterligare. Företaget ligger i Öjebyn strax utanför Piteå.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-07-07 07:38:13

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden