Moraföretag investerar i en Genos M560R-V

Service och support var avgörande när ALO Center köpte ännu en Okuma.

Nyligen köpte ALO Center i Mora sin tredje Okuma, en Genos M560R-V. Det är en vertikal fleroperationsmaskin i Okumas populära Genos-serie som levererar måttstabilitet och hög tillgänglighet, vilket var ALO Centers krav vid investeringen.

Att valet föll på en Okuma och Stenbergs, som leverantör, var bland annat vikten av hur maskinen omhändertogs efter försäljning.

–Service och support av de tidigare Okumamaskinerna har varit en viktig aspekt vid våra investeringar och med en tredje Okuma kan vi vara trygga med att produktionen går säkert i många år framåt, säger Johan Lithén, inköps- och logistikchef på ALO Center.

Genos M560R-V, som kommer att installeras i sommar, är utrustad med en 4:e axel, det är en fullt styrd nc-axel. Antalet verktygsplatser är 32, spindeln roterar 15 000 v/min och har BT40 kona för hög avverkningsförmåga.

Genos M560R-V är utrustad med TAS-S (termisk stabilisering av spindel) och TAS-C (termisk stabilisering av maskinbädden) för bästa möjliga måttstabilitet och precision över tid.

ALO Center tillverkar maskiner för tillverkning av sågblad. Företaget exporterar runt 95 procent av allt de producerar.

Företaget började sin resa för mer än 80 år sedan.

Kompetensen, teknikfokuset och engagemanget har gått i arv genom generationer i företaget, vilket bidrar till deras expertis och höga standard som de idag kan leverera.

Nu sätter ALO Center standarden för den internationella sågbladsindustrin och är drivande i att förbättra och förnya produkterna.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-06-17 10:59:40

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden