En smart lasersändare

När mässan Underhåll genomfördes förra veckan var Easy–Laser en av utställarna. De demonstrerade bland annat XT22. 

–Det är en smart lasersändare för mätning av bland annat rakhet och planhet för alla möjliga maskinfundament och applikationer, säger Silje Langhelle, vice president sales & marketing på Easy–Laser.

Enligt Easy–Laser är XT22 och deras systerprodukt XT20 de mest användarvänliga geometri-lasersändarna som har introducerats. Det är trådlös uppkoppling som förenklar handhavandet och minskar förberedelsetiden.

De elektroniska libellerna stabiliserar sig snabbare, vilket ger en bättre användarupplevelse och snabbare genomförd mätning. En libell är en vätskefylld behållare som indikerar riktningsavvikelsen i till exempel ett vattenpass. I XT20 och XT22 läses avvikelsen av elektroniskt vilket innebär att mätning med extremt hög noggrannhet kan utföras.

I XT22 finns möjligheten att rikta strålen vinkelrätt mot laserplanet. XT22 erbjuder ytterligare möjligheter till geometriska mätningar, och ännu högre noggrannhet och precision bland annat tack vare att den har fiberlaserteknik.

Easy–Laser AB med huvudkontor i Mölndal är en av världens ledande tillverkare och leverantör av laserbaserade mät- och uppriktningssystem. Företaget utvecklar produkter gjorda för att snabbt och enkelt kunna utföra exakta mätningar och rikta upp alla typer av maskiner med högsta precision. 

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-06-07 21:59:46

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden