WhizCut breddar sig

WhizCut är ny återförsäljare av Sumitomo Electric i Sverige.  Nu kan WhizCut verkligen erbjuda totallösningar med allt inom längdsvarvning skriver företaget i ett pressmeddelande.

Samarbetet med den japanska verktygsjätten stärker WhizCuts position som helhetsleverantör på den svenska marknaden. Något som Helsingborgsbaserade WhizCut har lagt stort fokus på under de senaste åren. Sumitomo Electric erbjuder ett komplett program av skärande verktyg och är ett av de ledande företagen i världen när det gäller hårdsvarvning.

–På samma sätt som WhizCut representerar det absoluta toppskiktet av skärande verktyg till längdsvarvar representerar Sumitomo likadant när det gäller konventionell bearbetning i cnc-maskiner som fräsning, borrning och svarvning, säger Niclas Axelsson, försäljningschef för Skandinavien på WhizCut.

Chris Schmidt är vd på WhizCut:

–Det är riktigt kul att representera Sumitomo då vi har extremt goda erfarenheter från flera av våra distributörer i Europa, Asien och även USA som också jobbar med Sumitomo på sina marknader.

Han fortsätter:

–Sumitomo har också ett perfekt komplement till vårt borrprogram där vi nu kan erbjuda kunderna högpresterande borr i de allra flesta storlekar från 0,05 millimeter och uppåt.

WhizCuts medarbetare ser fram emot att kunna erbjuda en ännu bredare produktportfölj och att arbeta med fler typer av verktyg. Under mässan Elmia Verktygsmaskiner som genomfördes i maj premiärvisades delar av Sumitomo Electrics verktygsutbud i WhizCuts monter.

Mer om WhizCut och Sumitomo Electric kan du läsa i nr 7 av Verkstadstidningen som utkommer 9 augusti.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-06-07 21:51:20

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden