Mazak öppnar europeiskt lasercenter

Mazak öppnar ett helt nytt huvudkontor för sin europeiska laserverksamhet. Till European Technology Center Laser i Milano kan Mazak-kunder från hela Europa komma och studera det senaste inom laserskärning.

Gaetano Lo Guzzo, chef för laserskärning Europa på Yamazaki Mazak, säger bland annat följande i ett pressmeddelande:

–Mazak har ett rikt arv när det gäller utveckling av revolutionerande laserskärningsteknologier. Vi ser fram emot att ta emot laserkunder från hela Europa till vår nya anläggning.

Anläggningen i Milano, som invigs den 26–28 maj under eventet Mazak Open House, har en stor utställningshall där ett urval av Mazaks flaggskepp inom laserskärning kommer att vara i drift. Bland annat finns ett rum för rengöring och underhåll av optiska komponenter.

I utställningshallen finns också en nitrogengenerator som tillsammans med en gasblandare möjliggör för Mazaks ingenjörer att utveckla nya skärtekniker och processer.

Utöver det finns också och en cad/cam-hörna för demonstration av Mazaks mjukvaruteknik.

Under öppna huset i slutet av maj kommer Mazak att demonstrera ett urval av laserskärmaskiner, varav två helt nya modeller. Det är planlasern OptiPlex 3015 NEO S-15 och rörlasern FG-220, båda är fiberlaserskärmaskiner.

OptiPlex 3015 NEO S-15 är utrustad med den innovativa teknologin Beam Shaping Mode som innebär förbättrad kontroll av strålens form och diameter. Maskinen har nytt MCT3- skärhuvud och ett nytt styrsystem Smooth Lx CNC. Det  säkerställer optimal prestanda på ett brett urval av material både vad gäller hastighet och kvalitet.

Anledningen till att Mazak etablerat ett europeiskt lasercenter är den ökande betydelsen av de europeiska dotterbolagen och deras kunder, såväl som utvecklingen inom laserskärningstekniken där det händer mycket.

Dessutom finns det även en snabbt växande kundbas som använder både Mazaks laserskärmaskiner och deras verktygsmaskiner.

–Här har vi nu en toppmodern anläggning med oöverträffad ingenjörsexpertis som blir en ovärderlig resurs för många europeiska verkstadsföretag, avslutar Gaetano Lo Guzzo.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-05-05 13:42:50

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden