Nytt styrsystem framtidssäkrar produktionslina hos Shiloh

I förgrunden ses Magnus Svenningsson, Director Aftermarket Services på AP&T och Joakim Lennartsson, platschef för Shiloh i Olofström.  I förgrunden ses Magnus Svenningsson, Director Aftermarket Services på AP&T och Joakim Lennartsson, platschef för Shiloh i Olofström.

Med ett modernt styrsystem kan en 20 år gammal produktionslina få prestanda och tillgänglighet i klass nästan som en ny. Det vet man på Shiloh i Olofström som 2019 gav AP&T i uppdrag att byta styrsystem på en av sina befintliga presslinjer. 

Efter över 20 års drift var det för två år sedan dags att framtidssäkra linan med ett nytt styrsystem. 

–För att säkerställa en fortsatt hög tillgänglighet, operatörssäkerhet och prestanda beslutade vi att byta styrsystem och gick därför ut med en upphandling, säger Joakim Lennartsson, platschef för Shiloh i Olofström. 

I hård konkurrens med ett antal andra leverantörer fick AP&T slutligen uppdraget att genomföra projektet.

–AP&T presenterade den bästa lösningen. Den trygghet det innebär att låta samma leverantör som konstruerat, tillverkat och integrerat utrustningen även svara för uppgraderingen var ytterligare ett skäl till att vi valde just AP&T, säger Joakim Lennartsson.

Det nya styrsystemet är detsamma som installeras på AP&T:s nytillverkade maskiner. Det introducerades 2019, då man övergick till Siemens nya mjukvaruplattform (TIA-portal) där alla operatörsfunktioner regleras från en och samma manöverpanel, genom det användarvänliga gränssnittet LOGOS.  

Shiloh Industries, med huvudkontor i USA, är ett globalt företag som fokuserar på utveckling och produktion av lättviktslösningar för fordonsindustrin.

I Olofström tillverkas olika slags plåtdetaljer och komponenter till personbilar och lastbilar, från små konsoler till tunga stötfångare.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-05-04 08:51:05

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden