Fullt automatiserat fiberlasersystem till BK Produkter

Underleverantören inom plåtbearbetning, BK Produkter i Alvesta, har köpt ett fullt automatiserat fiberlasersystem från Salvagnini Scandinavia.

Systemet består av fiberlaserskärmaskinen Salvagnini L5-30 tillsammans med Salvagninis lagertorn LTWS och sorteringsroboten MCU.

Med automationslösningen tar BK Produkter steget in i fiberlasertekniken och fortsätter på sin inslagna väg att producera på ett mycket rationellt sätt.

När det gäller Salvagninis MCU så arbetar båda plockenheterna antingen var för sig eller tillsammans med en lyftkapacitet på 130 kg och inga begränsningar i storleken på plåtämnen.

Multi gripping-funktionen som kombinerar sugkoppar och magneter ger en frihet att sortera ned små detaljer direkt i lådor.

En viktig del när det gäller automation är att man uppnår en snabb och stabil process. Där har Salvagnini en lösning med Airblower, som innan plockningen påbörjas, blåser rent plåten så att ingen smuts eller skärrester hamnar mellan plåtarna och skadar den färdiga produkten.

Detta tillsammans med ett skannersystem säkerställer att detaljer inte hänger kvar i skelettet.

BK Produkter, som har en modern maskinpark, utför allt från enklare legoarbeten till produktion av komplexa plåtdetaljer.

Företaget tar ansvar för hela värdekedjan – från konstruktion till färdig produkt.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-04-28 08:02:49

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden