En svarv för bearbetningar i tuffa material

Okuma har introducerat VT1000EX på marknaden. Det är en vertikal cnc-svarv som uppfyller noggranna kundkrav tack vare en imponerande prestanda.

Svarven underlättar för bearbetning i särskilt svårbearbetade material och säkerställer betydande minskning av energiförbrukningen.

VT1000EX passar bra för bearbetning i mycket tuffa material som titan, nickelbaserade superlegeringar (typ Inconel) och rostfritt stål.

Dessa material kännetecknas av sin stora motståndskraft samt sin utmärkta värme- och korrosionsbeständighet. De tuffa materialen används bland annat inom flyg- och energisektorindustrin.

Okumas VT1000EX passar bra för bearbetning i till exempel Inconel då maskinkonstruktionen är mycket stabil och en särskilt hög axiell dragkraft på upp till 30 kN längs X- och Z-axeln.

Med en ny spindel, som uppnår en maximal effekt på 55 kW och ett vridmoment på upp till 5 310 Nm, har denna kraftfulla svarv en spindeleffekt som är ungefär dubbelt så stor som konventionella maskiner. Det betyder att kunderna bevisligen får en betydligt högre produktivitet.

Till exempel uppnåddes en spånarea på 6,7 mm2 vid bearbetning av provarbetsstycken i Inconel, samtidigt som cykeltiderna halverades jämfört med konventionella maskiner.

Kortare cykeltider innebär en betydande minskning av energiförbrukningen och därmed även lägre CO2-utsläpp.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-04-26 08:54:24

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden