Demodagar hos Ravema

En av maskinerna där det utfördes demonstrationer i var Mazak Integrex i-250H ST En av maskinerna där det utfördes demonstrationer i var Mazak Integrex i-250H ST

När Ravemas event ”Done in One” genomfördes visades hur processen, från råmaterial till helt färdiga detaljer, kan genomföras i en enda maskin.

I slutet av mars genomförde Ravema demodagar i sitt teknikcenter i Värnamo. 80 besökare noterades under de två dagarna.

–Tanken med demodagarna är att förhandsvisa några av de maskiner som vi kommer att demonstrera på Elmia Verktygsmaskiner i maj, säger Klas Ellbin, försäljningschef Maskiner på Ravema.

Det är maskiner där hög flexibilitet och effektivitet kan erhållas, namnet på Ravemas event var Mazaks koncept ”Done in One”. Det handlar om att kunna göra klart en detalj i en enda uppspänning, som i en femaxlig fleroperationsmaskin eller i det som man kallar för ”i en enda maskin” som i en Integrex i-250H ST.

Flerfunktionsmaskinen Integrex i-250H ST har huvud- och motspindel, B-axel och nedre revolver. Den undre revolvern kan arbeta mot båda spindlarna, vilket innebär att den totala bearbetningstiden på detaljer kan reduceras rejält.

En längre artikel om demodagarna kan du läsa i nr 5 av Verkstadstidningen som utkommer den 6 maj.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-04-25 06:39:25

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden