Fokus på mjukvaror och ”More Than Robots” för Kuka

När Elmia Automation genomförs 10-13 maj kommer Kuka Nordic att delta. Förutom robotnyheter fokuserar Kuka på mjukvaror för simulering samt lösningar för industri 4.0.

–Vi har flera smarta mjukvaror och tjänster som gör arbetet betydligt enklare för systemintegratörer och slutkunder, säger Micael Amandusson, channel manager på Kuka Nordic.

Kuka kommer bland annat att visa sin självgående plattform KMP 1500 med en KR Cybertech-robot monterad på. Kombinationen säljs som en produkt och är en unik lösning inom mobil robotik.

Även den kollaborativa roboten LBR iisy demonstreras på Elmia Automation. Det är en robot som är lämpad för hantering av produkter i alla typer av branscher

–Till den har vi ett helt nytt operativsystem, som kräver betydligt lägre förkunskaper än tidigare versioner. Kort och gott. En robot som är klar att användas, direkt ur lådan, säger Micael Amandusson.

 

Huvudtema för Kuka under Elmia-mässan är vad de kallar för More Than Robots, det vill säga smarta mjukvaror som gör att erbjudandet blir betydligt större än enbart robotarna i sig.  

Kuka har en rad olika lösningar för industri 4.0 och virtual comissioning. Operativsystemen ger full kontroll över robotarnas prestation, med olika mätvärden samt övervakning av underhållscykler med mera.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-04-18 05:43:41

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden