Kongamek storsatsar

Anläggningen installeras under första kvartalet 2022. Anläggningen installeras under första kvartalet 2022.

Kongamek AB i småländska Konga gör sin största satsning någonsin och investerar i en S4+P4–lina från Salvagnini.

För att öka kapaciteten kunde Kongamek investera i en ny kantpress eller ytterligare en stansmaskin, men det gjorde de inte. Istället satsade företaget på Salvagninis S4+P4–lina som är ett helt system med stansmaskinen S4Xe.30 och panelbockningsmaskinen P4Lean 2120.

Med detta flexibla system mångdubblar Kongamek sin kapacitet. All produktion ska utföras direkt mot order utan att man behöver mellanlagra material, buffertkörningar kan undvikas, fåstycks- och korta serier kan utföras med lönsamhet. Ställtider existerar inte i en S4+P4–lina.

S4Xe.30 och P4Lean 2120 är fullutrustade med den senaste tekniken som MD-lagertorn, CLA-SIM, Option Cut och helautomatisk stapling (MCU). Allt uppkopplat direkt till Kongameks MRP–system med Salvagninis OPS. Ett MD-lager ger friheten att producera i olika material parallellt. 

Kongamek är ett familjeägt företag som grundades 1987 av Stig Haglund och hans son Paul. Bolaget har sin grund i en mekanisk verkstad belägen i Konga. Idag drivs verksamheten av Pauls barn, Jonathan och Johanna.

Kongamek har gått från att vara en liten mekanisk verkstad till att vara en av Skandinaviens marknadsledande aktörer inom materialhanteringsprodukter och med Europas bredaste sortiment. Två av företagets produkttyper är avfalls– och hyllvagnar.

Konga ligger cirka 50 km syd om Växjö.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-01-12 13:30:13

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden