Hög produktivitet i rostfritt stål med OptiMill-Tro-Inox

För att uppnå högsta möjliga produktivitet i bearbetningar av rostfritt stål (Inox) lanserar Mapal OptiMill-Tro-Inox. Det är en sexskärig fräs för dynamisk fräsning i hårdmetall.

Extra värmebeständiga och tuffa arbetsmaterial inom rostfritt stål (M) har en tendens att blockera spånkanalerna vid höga bearbetningsvolymer, vilket försvårar tillförlitlig bearbetning. OptiMill-Tro-Inox löser denna utmaning genom ett optimalt förhållande mellan antalet skär, spånbrytare och en ny utformning av spånkanalerna.

Den moderna flerskiktsbeläggningen är en annan viktig fördel med den 6-skäriga fräsen. Detta motverkar lösegg och i kombination med en hårdmetall som är anpassad till applikationen, säkerställs optimala resultat.

Testkörningar i applikationer understryker potentialen hos OptiMill-Tro-Inox. Vid en jämförelse med fyr– och femskäriga fräsar innebar den nya sexskäriga fräsen en ökning av avverkningsgraden med 20 procent och gav 30 procent längre livslängd. Verktyget klarar skärdjup på upp till 5xD i ett pass.

OptiMill-Tro-Inox har en spiralvinkel som minskar extraktionskrafterna vilket ökar processpålitligheten. Mapals nya verktyg finns i diameterområde 4 till 20 mm i utförandena 2xD till 5xD.

Colly Verkstadsteknik är representant för Mapal.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-01-12 13:29:17

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden