Haimers flexibla automationslösning

T v: Christian Höröld, affärsutvecklingschef med ansvar för bland annat de nordiska länderna på Haimer GmbH och Josef Durner, automationsutvecklare på samma företag.  T v: Christian Höröld, affärsutvecklingschef med ansvar för bland annat de nordiska länderna på Haimer GmbH och Josef Durner, automationsutvecklare på samma företag.

Under EMO i Milano i oktober demonstrerade Haimer en plug and play-lösning där hela processen sköts automatiskt.

Haimer GmbH tillverkar bland annat balanseringsmaskiner, förinställare, skärande och hållande verktyg. Haimer är också ledande när det gäller utveckling och tillverkning av utrustningar för krympteknik. Verktygsinspänning med hjälp av krympteknik ger en mycket bra prestanda och stabilitet samt åtkomlighet.

Under EMO-mässan demonstrerade företaget automationslösningen Haimer Shrink Automation Cube, lösningen innefattade såväl krympningsteknik, balansering och förinställning av verktyg.

Det enda som behöver utföras av en operatör är att ladda på med verktyg i krympchuckar och placera dem på cellens inmatningsbana. Resten sköter sig självt. Det är stor flexibilitet i Haimers lösning.

Mer om denna lösning kan du läsa i nr 12 av Verkstadstidningen.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-12-02 14:12:04

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden