Ledaren nr 8 2019

Ett nav för att skapa tillväxt

EMO är den ledande mässan i världen när det gäller maskiner och utrustningar för metallbearbetning. Alla stora verktygsmaskintillverkare är på plats.

Mellan den 16–21 september arrangeras EMO 2019 i Hannover.

EMO-mässan genomförs vartannat år. Det är två gånger i rad i Hannover sedan tar Milano över 2021, för att sedan 2023 och 2025 vara tillbaka i Hannover.

Temat i Hannover är Smart teknik driver morgondagens produktion. Under de sex dagarna i Hannover demonstreras framtiden inom metallbearbetning. Det kommer att visas många exempel på industri 4.0 där den ”smarta fabriken” är ett av många begrepp.

Under EMO visas den senaste tekniken, samt globala trender och mängder med innovationer. De som reser till Hannover kan lära sig hur ställtiderna kan sänkas ännu mer och hur produktion kan utföras mer effektivt. Den som är ute efter en automationslösning utöver det vanliga har kommit till rätt plats.

Hela bredden av dagens metallbearbetningsteknik, som är hjärtat i varje industriell produktionsprocess, kommer att demonstreras i Hannover. Denna mässa är en av världens viktigaste event för specialister inom bland annat produktionsteknik och maskinteknik.

De som besöker EMO får tips och idéer på hur produktiviteten kan höjas på just deras företag. Genom att implementera ny teknik kan verkstadsföretag vara konkurrenskraftiga även i framtiden.

EMO i Hannover är utan tvekan ett av flera nav i Europa och en av motorerna för att skapa ekonomisk tillväxt på vår kontinent.

Verkstadstidningen kommer att ha en gedigen rapportering från EMO. I nummer 10, 11 och 12 kommer vi att ha EMO-artiklar.

I detta nummer har vi ett förhandsnummer om mässan. På sidorna 18–25 respektive 68–73 kan du läsa om vad som presenteras i Hannover.

Avslutningsvis ett par rader om branschprofilen Jürgen Engelbrecht som gör sin 20:e EMO-mässa. Första gången han besökte EMO var 1981. När det gäller mig själv blir EMO 2019 den tionde mässan.

Hur många gånger har Du varit på EMO?

Skriv några rader till per.sjogren@vtf.se och berätta.

Per Sjögren

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2019-09-02 22:00:00