Ledaren nr 11 2022

Ny teknik skapar tillväxt

Det finns gott om verkstadsföretag i vårt land som inser värdet av möjligheterna som ny avancerad teknik kan betyda för att utveckla deras företag och skapa tillväxt. Ett företag som stämmer in på den beskrivningen är MIM Construction i Trollhättan.
  Företaget med 62 anställda utför i huvudsak produktion av egna produkter som säljs över hela världen. En av produkterna är MIMsafe som är krocksäkra djurtransporter (burar) för bland annat hundar och katter.
  Under de senaste åren har det varit en mycket kraftig tillväxt för hundburarna, intresset för burarna verkar inte avta.
  Enligt företagsledningen kan MIMsafe nå en försäljning på 200 miljoner kronor år 2025. Förra året lanserade MIM takboxen Carrier som enligt företaget är världens säkraste.

MIM Construction tror på ökad försäljning av sina produkter i framtiden och har satt upp ett mycket ambitiöst tillväxtmål. Företaget ska gå från en omsättning på 86 miljoner kronor i år till en halv miljard kronor inom fem till sju år. Den kraftigt förväntade ökningen av produktionen ska bland annat klaras av med den PSBB–lina som har varit i bruk ett tag och går för fullt.
  Linan är 57 meter lång och består bland annat av en kombinerad stansmaskin/vinkelsax Shear Genius Evo (SG 1530) och bockautomaten Express Bender EBe 2220 som bockar detaljer helt färdiga.
  Produktionslinan, som har tillverkats av Prima Power och sålts av Din Maskin, innebär att MIM kraftigt rationaliserar produktionen. PSBB-linan kan beskrivas som en ”fabrik i fabriken”. I ena änden matas plåtämnen in och ut, ur den andra änden kommer helt färdiga detaljer/produkter.

I linan utförs helautomatiserad tunnplåtsbearbetning på ett mycket rationellt sätt där produktion kan genomföras helt utan flaskhalsar. MIM är ute efter att kunna utnyttja så många av dygnets timmar som möjligt till produktion och lägga ned så lite tid som möjligt till att ställa maskinerna i linan.
  PSBB står för punch, shearing, buffering, bending, det vill säga stansning, vinkelklippning, buffertlager/sortering och bockning. Linan hos MIM Construction blir en mycket viktig pusselbit för att företaget ska nå sitt ambitiösa omsättningsmål.
  På sidan 34 kan du läsa om MIM Construction.

Per Sjögren
Chefsredaktör

PS
Ny notis varje dag på hemsidan.
verkstadstidningen.se

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2022-11-17 22:59:59

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden