L

Modern kantpress uppgraderar legoverkstad

Verkstadsplåtslagare Jörgen Ström vid den nya kantpressen, en Safan Darley E-brake Ultra.
Foto: Per Sjögren

Wernedal & Co. är först i Sverige med att köpa en SafanDarley E-Brake Ultra från Din Maskin. Det är en servoelektrisk kantpress där offlineprogrammering kan utföras, maskinen är också anpassad för automation.

–Vi har en äldre maskinpark och det är dags att uppgradera den, säger Christer Larsson, vice vd på Wernedal & Co.

Wernedal & Co., i Stockholmsförorten Spånga, är en renodlad underleverantör inom plåtbearbetning. På verkstaden finns kantpressar, stansmaskiner, mutterpressar och svetsutrustningar.

Förutom ett par maskiner består maskinparken till stor del av äldre maskiner och Wernedals har ambitionen att minska omställningstiderna. Nu har företaget tagit det första steget mot detta genom köpet av en SafanDarley E-Brake Ultra. Maskinen har en presskraft på 130 ton och med en bocklängd på tre meter.

I slutet av maj när Verkstadstidningen besökte Wernedals var kantpressen installerad och produktion pågick i den. Det är en toppmodern maskin som kommer att innebära en rejäl effektivisering för Wernedals.

Med en bocklängd på tre meter och 130 tons presskraft, vilket är betydligt högre presskraft än vad Wernedals tidigare hade på verkstaden, kommer mycket produktion att läggas i den nya kantpressen.

Wernedals & Co. har funnits sedan 1946. Företaget har tolv anställda och omsätter 15 miljoner kronor. Likt andra verkstadsföretag i Stockholmsregionen är det svårt för Wernedals att hitta kvalificerad arbetskraft.

–Men det är inte ofta som vi behöver rekrytera personal, vi har låg personalomsättning, säger Christer Larsson.

 

 

Per Sjögren
Publicerad onsdag, 09 augusti 2017 14:06 Uppdaterad onsdag, 09 augusti 2017 14:28

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 11 2017omslag gulingen 11 2017

Sök i nyheter