L

Norrköpings Verkstadstekniska maskininvesterar

Risto Saarijärvi, produktionschef och Mattias Petterson, vd, framför nyförvärvet.

Norrköpings Verkstadstekniska AB är en legotillverkare som tillverkar små och medelstora serier inom skärande bearbetning i fleroperationssvarvar och fleroperationsmaskiner. De har nyligen investerat i en horisontell fräs med paletter av modell NHX5000 från DMG Mori.

Mattias Pettersson är vd på Norrköpings Verkstadstekniska och nöjd med investeringen.

- Maskinen är installerad och överträffar våra förväntningar. Vi har kört den ett tag med mycket bra resultat. Eftersom den är så snabb har vi redan sänkt produktionstiderna och därmed kunnat räkna hem fler jobb från befintliga kunder.

-Vi valde en maskin från DMG Mori för att de har erkänt bra kvalitet i grejerna. Både när det gäller hållbarhet och service samt att de snabbt kan ta fram reservdelar om det skulle behövas. Maskinen behöver aldrig stå still. Det är den första maskinen från DMG Mori men definitivt inte den sista. Det kan bli tal om en ny maskin redan inom en snar framtid. Vi håller på att titta på en ny svarv.

Norrköpings Verkstadstekniska har gjort många maskinivesteringar efter att de återhämtat sig från lågkonjunkturen runt 2009.

-I princip har vi köpt en maskin om året de senaste fem åren. Vi jobbar mycket med utveckling av både personal och företag och står rustade inför framtida konjunkturförändringar, säger Mattias Pettersson.

 

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad onsdag, 17 maj 2017 14:07 Uppdaterad onsdag, 24 maj 2017 10:25

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 11 2017omslag gulingen 11 2017

Sök i nyheter