L

Familjeföretagets robotköp ger nya jobb

Västerviksbaserade CNC Plåt har nyligen investerat i en ny svetsrobotcell. Tack vare den investeringen har CNC Plåt tagit hem en stororder till Västervik. En affär som på sikt kommer skapa nya jobbtillfällen på orten.

CNC Plåt är ett familjeföretag med mångårig kompetens inom tunnplåtsbearbetning. Sedan generationskfiftet 2014 är det Johan Sjöblom som driver företaget som ett modernt företag i framkant vad det gäller teknikska lösningar. De  investerar löpande i nya maskiner och i med robotköpet har CNC Plåt uppgraderat till en maskinpark i världsklass. Lokalerna har byggts ut för att passa maskinparken och uppdateras ständigt med målet att få en allt mer automatiserad produktionsprocess. Med robotteknik och hög kompetens i området kan företaget matcha konkurrensen från utländsk arbetskraft.

Det var mångårige samarbetspartnern teknikkonsultföretaget Projektengagemang AB  som på uppdrag av företaget skräddarsydde svetsrobotlösningen. Projektengagemang är ett konsultföretag inom arkitektur, industri och energi, bygg och anläggning.

 

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad onsdag, 03 maj 2017 14:54 Uppdaterad onsdag, 03 maj 2017 15:18

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 11 2017omslag gulingen 11 2017

Sök i nyheter