L

Temadagar hos Seco Tools

Här ses några av dem som höll demonstrationer och föreläsningar hos Seco Tools. Fr v Jorma Koskinen (Seco Nordic), Jonas Ström (Edge Technology), Claes Möller (Seco Nordic) och Magnus Skilberg (Seco Nordic).
Per Sjögren

I slutet av mars genomförde verktygstillverkaren Seco Tools temadagar i Fagersta. Ämnet under dagarna var "Smarta fabriker" och att det innefattar mer än enbart digitalisering.

När man pratar om begreppet Smarta fabriker nämns ofta industri 4.0. Visionen med industri 4.0 är att industrin ska vara en del av en smart uppkopplad värld.

Det är inte alltid lätt att relatera till denna vision och framför allt vad industri 4.0 egentligen innebär. Seco Tools tanke med eventet var att bena ut begreppet med det som brukar kallas den fjärde industriella revolutionen och hur de kan hjälpa verkstadsföretag att effektivisera produktionen.

Bland annat fick besökarna veta att "en smart fabrik" är mer än enbart digitalisering. Under eventet genomfördes föreläsningar och maskindemonstrationer med verktyg, det var fräsning, svarvning och håltagning.

–Vi har genomfört demonstrationer i vårt nyrenoverade labb och visat att vi samarbetar med flera camleverantörer, säger Magnus Skilberg, produkt- och marknadschef på Seco Nordic.

En rundvandring genomfördes i Seco Tools produktionslokaler och där visades en smart lösning när det gäller produktionen av vändskär. Det var ett mätloggningssystem som en anställd har utvecklat.

–Vi är stolta över den här lösningen, säger Magnus Skilberg.

I nummer 6 kan du läsa vårt reportage från Seco Tools.

 

 

Per Sjögren
Publicerad onsdag, 03 maj 2017 15:00 Uppdaterad torsdag, 04 maj 2017 16:41

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 11 2017omslag gulingen 11 2017

Sök i nyheter