L

Hon vet mässornas betydelse

Ann Kittendorff
Foto: Elmia

Ann Kittendorff är ny projektledare för mässorna Elmia Automation och Elmia Verktygsmaskiner. Hon har gedigen erfarenhet av marknadsföring och försäljning. Efter drygt 20 år hos Osborn International som säljare av verktygsmaskiner, varav de sista åren som affärsområdeschef, kan hon det mesta om branschen från utställarperspektivet.

Att ta steget över till andra sidan och rollen som projektledare för de två mässorna ser Ann Kittendorff som en ny och spännande utmaning.

-Men det är ingen enmansshow. Det är laget före jaget. Och framförallt är det industrin som gör mässorna, säger Ann Kittendorff.

-Man måste förstå vart branschen är på väg för att göra en bra mässa, Kommande mässor 2018 kommer inte se likadana ut som 2016 års versioner. Det gäller att hålla jämna steg med industrin som utvecklas hela tiden, och det går fort.

Att mässor kommer spela en stor roll även i framtiden är Ann Kittendorff övertygad om.

-Från kundperspektivet är mässorna definitivt viktiga som affärsplattformar. Man kan digitalisera hur mycket som helst och kommunicera via sociala medier och allt möjligt, men i slutet av dagen är det mötet mellan människor som är förutsättningen för bra affärer.

Elmia Automation och Elmia Verktygsmaskiner är en del av Elmia Industrimässor, med fem olika parallella mässor (tillsammans med Elmia Plåt, Elmia Svets och Fogningsteknik och Elmia Polymer) under samma tak. Elmia Industrimässor arrangeras nästa gång 15-18 maj 2018.

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad onsdag, 22 mars 2017 13:05 Uppdaterad onsdag, 22 mars 2017 14:40

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 11 2017omslag gulingen 11 2017

Sök i nyheter