L

Ny vd på LSAB Group

Foto: Per Sjögren

Hans Ekholm är sedan årsskiftet ny vd för LSAB Group. LSAB har 350 anställda och en årlig omsättning på 450 miljoner kronor. Bolaget bedriver försäljning, tillverkning och service av verktyg för bearbetning av trä och metall på marknader i Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Norge och Ryssland.

Hans Ekholm ser jobbet som en stor utmaning och mycket intressant att få arbeta med ett helhetsåtagande där han ansvarar för en produkt från ax till limpa.

–LSAB har etableringar i Sverige och flera andra länder, de är också stora när det gäller verktyg för främst träbearbetning. Branschen är intressant ur många aspekter och det ska bli spännande att vara med i den utveckling som sker där, säger han.

Hans Ekholm är sedan flera år tillbaka vd för Fortiva och kommer även fortsättningsvis att vara det, i alla fall under den närmaste framtiden. Fortivas affärsidé är att erbjuda verkstadsindustrin produkter, service och tjänster relaterade till spånavverkande produktionsprocesser och säljer verktyg för fräsning, borrning, svarvning, samt produkter för uppspänning.

LSAB Group ingår i Latour Industries som i sin tur ägs av investmentbolaget Latour AB.

Per Sjögren
Publicerad onsdag, 11 januari 2017 13:06 Uppdaterad onsdag, 11 januari 2017 13:19

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 11 2017omslag gulingen 11 2017

Sök i nyheter