L

En kunskapsplats för additiv tillverkning

Mats Falck, ordförande för Sveat, flankerad av ägarna till 3DVerkstan, Daniel Ljungstig och Anders Tyrland vid invigningen av centret.
Per Sjögren

I början av juni invigdes 3D Meetup Center som ligger i Stockholm. 3D Meetup Center är en mötesplats för alla som behöver kunskaper, utbyta kunskaper eller bara nätverka när det gäller additiv tillverkning.

–Det behövs fler fysiska mötesplatser när det gäller tekniken med additiv tillverkning och 3D-Printing. I många andra länder har de kommit betydligt längre när det gäller satsningar inom additiv tillverkning. Med detta center har vi nu bra förutsättningar, säger Daniel Ljungstig på 3DVerkstan som är initiavtagare till 3D Meetup Center.

På centret kan företrädare för till exempel industri, forskar- och konstnärsvärlden fördjupa sig när det gäller desktop-skrivare och mer industriella maskiner för additiv tillverkning. En viktig del med centret blir nätverkande.

Mats Falck, ordförande för Sveat (Svensk additiv tillverkning), deltog under invigningen:

–Centret är ett bra initiativ. Sveat har som mål att sprida kunskaper om additiv tillverkning och vi har konstaterat att det behövs nätverk och samverkan mellan olika parter för att Sverige ska bli framgångsrikt.

På 3D Meetup Center finns bland annat ett showroom, där visas också exempel på 3D-modeller. Företag kan även hyra lokaler för att genomföra utbildningar, konferenser och workshops.

3DVerkstaden har partners när det gäller 3D Meetup Center – bland annat Höganäs Digital Metal, Xenter Botkyrka och Prototal.

 

 

Per Sjögren
Publicerad onsdag, 22 juni 2016 12:25 Uppdaterad onsdag, 22 juni 2016 13:46

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 11 2017omslag gulingen 11 2017

Sök i nyheter