L

Högproduktiva svarvar på Elmia

I Edströms Maskins monter är det premiär för Chevaliers dubbelspindliga svarv FBL-250 SY. I maskinen kan mycket tuff bearbetning utföras.
Foto: Chevalier

Den som är ute efter en effektiv svarv har flera alternativ att välja mellan på Elmia Verktygsmaskiner som genomförs mellan den 10-13 maj. Här är några av alla de svarvar som demonstreras på Elmia.

På Elmia Verktygsmaskiner kommer det att visas flera multifunktionella svarvar där mycket effektiv bearbetning kan utföras.

Edströms Maskin visar för första gången i Sverige Chevaliers senaste dubbelspindliga svarv – FBL-250 SY.

FBL-250 SY, som har två spindlar och y-axel, klarar mycket tuff bearbetning i och med att den är utrustad med Chevaliers Powermilling-koncept. Initialerna 250 står för maxstorleken på chucken som är 250 mm.

Dankab Verktygsmaskiner demonstrerar tyska Benzinger.

Benzinger tillverkar maskiner som har en precision utöver det vanliga. I Dankabs monter finns Benzinger Do Little, som är en svarv för smådetaljer med höga precisionskrav.

Ahlsell Maskin säljer bland annat svarvar från maskin-tillverkaren Biglia. Den italienska maskintillverkaren är en stor tillverkare av svarvar med ett brett produktsortiment.

Mer inför industrimässorna på Elmia i Jönköping kan du läsa på sidorna 26-30, samt 60-61 i tidningen.

 

Gudrun Lindfors-Rönnblom
Publicerad måndag, 02 maj 2016 17:49 Uppdaterad tisdag, 14 juni 2016 11:16

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

bild webb prislista 2018

Begagnat marknaden

  • omslag vt 11 2017omslag gulingen 11 2017

Sök i nyheter